Nynäshamns kommun
Nynäshamns kommun
Vår kommun ligger längst ut på Södertörn. I norra delen finns vackra och kulturhistoriskt intressanta bygder, i söder finns en del av Stockholms skärgård.


Södertörns Miljö & Hälsoskyddsförbund
Södertörns Miljö & Hälsoskyddsförbund
SMOHFs uppdrag är att bedriva den tillsyn som Haninge, Tyresö och vår kommun är skyldiga att utföra enligt miljöbalken, livsmedelslagen och strålskyddslagen.


Trafikverket
Trafikverket
Trafikverket ansvarar för långsiktig planering av transportsystemet för vägtrafik, järnvägstrafik, sjöfart och luftfart samt byggande, drift och underhåll av statliga vägar och järnvägar.


Statistiska centralbyrån
Statistiska centralbyrån
Statistiska centralbyrån, SCB, är en förvaltningsmyndighet. SCBs främsta uppgift är att förse kunder med statistik för beslutsfattande, debatt och forskning.

Folkmängden i Sveriges kommuner 1950-2015 enligt indelning 1 januari 2016
Statistikatlas - interaktiv atlas med visualisering av statistik ur SCB:s stora lager av officiell regional statistik.

Lärarförbundet
Lärarförbundet
Lärarförbundet arbetar för att göra läraryrket till en stark profession med stort inflytande över skolan och arbetsvillkoren. Lärarförbundet vill skapa den bästa skolan för varje elev.


Stockholms Läns Landsting
Stockholms Läns Landsting
Landstingets främsta uppgift är att se till att alla invånare har tillgång till en god och väl fungerande hälso- och sjukvård och kollektivtrafik. Andra viktiga inslag är den långsiktiga planeringen av kollektivtrafiken och regionens tillväxt.

Hamnar ur ett ekonomiskt perspektiv (2005-04-01)

Regeringskanliet
Regeringskansliet
Regeringskansliet är en myndighet som har i uppdrag att hjälpa regeringen att styra riket och förverkliga sin politik. Regeringen avgör inriktningen för Regeringskansliets arbete och vilka frågor som ska prioriteras, vilket innebär att det är en politiskt styrd organisation.


Sveriges riksdag
Sveriges riksdag
Riksdagen är den högsta beslutande församlingen i vårt land. Riksdagens uppgifter är att stifta lagar, besluta om skatter och bestämma statens budget. Riksdagen granskar också regeringen och de statliga myndigheterna. Dessutom har riksdagen stort inflytande på utrikespolitiken.


Länstyrelsen i Stockholms län
Länstyrelsen i Stockholms län
Länsstyrelsen är en statlig myndighet som finns nära människorna i varje län. Vi är en viktig länk mellan människor och kommuner å ena sidan och regering, riksdag och centrala myndigheter å den andra.

Länsstyrelsens samrådsyttrande (2007-05-14)
Hamnar ur ett ekonomiskt perspektiv (2005-04-01)

Valmyndigheten
Valmyndigheten
Valmyndigheten inrättades den 1 juli 2001 och har som uppgift att planera och genomföra val och landsomfattande folkomröstningar. Valmyndigheten ska genomföra sina uppgifter med största möjliga tillförlitlighet och effektivitet. Valmyndigheten har för närvarande 12 anställda.


 Sveriges Kommuner och Landsting
Sveriges Kommuner och Landsting
Sveriges Kommuner och Landsting (SKL) är en arbetsgivar- och intresseorganisation som driver medlemmarnass intressen och erbjuder dem stöd och service. Medlemmar i SKL är Sveriges 290 kommuner och 20 landsting inklusive regionerna Gotland, Halland, Skåne och Västra Götaland.


Sveriges Radio
Sveriges Radio
SR är ett företag i allmänhetens tjänst – ett public serviceföretag. SR är den reklamfria och oberoende radion med uppgift att göra kvalitativa program av alla slag för hela Sveriges befolkning. Varje dag lyssnar fyra miljoner människor på SR.

Sorundanet i radiointervju inför valet 2006!

Sveriges kvalitetssajt för nyheter
Svenska Dagbladet
SvD är en riksspridd morgontidning med Stockholm som bas. Varje dag når den cirka 500 000 läsare över hela landet.

Hamnplaner riskerar att skrotas (2009-08-20)
25-årigt hamnavtal med flera flyktvägar (2008-12-18)
Norvik ligger felplacerat (2008-11-27)
Näringslivet nobbar jättehamn (2008-11-27)

Naturskyddsföreningen
Naturskyddsföreningen
Naturskyddsföreningen är en ideell och partipolitiskt obunden miljöorganisation. Föreningen har 190 000 medlemmar och finns i lokalföreningar och länsförbund över hela landet. Kärleken till naturen är vår drivkraft.

Naturskyddsföreningen i Nynäshamn
Norvikskväll med SNF (2005-12-01)
Hamnar - kommunal angelägenhet? (2005-12-01)

Stockholms hamnar
Stockholms hamnar
Stockholms Hamnar erbjuder kajplatser, anläggningar samt service och tjänster för färje-, kryssnings- och godstrafik. I Stockholms Hamnars ansvar ingår även utveckling och underhåll av innerstadskajerna och service till skärgårdstrafik och sjöburen lokaltrafik.

Marknadsanalys Nynäshamn/Sthlm (2005-06-01)

Bevara Hamnviken och hela Lövhagenhalvön
Bevara Hamnviken och hela Lövhagenhalvön
Välkommen till hemsidan för alla som vill bevara hela Lövhagenhalvön inklusive Hamnviken som friluftsområde!


Södertörn Skyline
Södertörn Skyline
Ett internationellt forskningscentrum för klimat-, miljö-, vatten- och energifrågor skulle sätta Nynäshamn på världskartan. Ett spännande alternativ till den planerade storhamnen Norvik presenterad av Ove Marklund 2006-11-08.


Stora Vika anslagstavla
Stora Vika anslagstavla
Stora Vika med den storslagna naturen, Fållnäsviken som är en trösklad havsvik, kalkbrottet, stenåldersbosättningarna och ett unikt planerat och bevarat bruksamhälle är en av vår kommuns verkliga pärlor.