Hem Sorundanet Nynäshamns
kommunparti
Transparent Placeholder
Lou-Lou Hillstad, bibliotekarie, Lyngsta

Lou-Lou Hillstad

Jag har arbetat som bibliotekarie och är numera glad pensionär. Jag bor med katter och höns på Sjöviksvägen i Lyngsta som ligger på vägen till Stora Vika. Du hittar mig på plats 7 på Sorundanets valsedel till kommunvalet 2022.

Hjärtefråga

Min hjärtefråga är omsorg med fokus på invånare med någon form av funktionsvariation.

Därför Sorundanet

Jag anser att det är det enda parti som driver våra lokala frågor på ett bra och ambitiöst sätt

Kommunala uppdrag

Sedan förra valet 2018 har jag haft följande kommunala uppdrag

  • Kommunfullmäktige, ersättare
  • Socialnämnden, ledamot
  • Kultur- och fritidsnämnden, ersättare

Välkommen att kontakta mig!

Telefon Telefon 073-718 81 50

E-post lou-lou.hillstad@sorundanet.se

FacebookLou-Lou Smedstugetorparn Hillstad


Lite mer om mig

Jag har fyra vuxna barn födda 1977, 1979, 1983 och 1992 samt barnbarn och två katter.

Mina intressen är natur, arkeologi (har utbildning), kulturhistoria och byggnadsvård. Jag är aktiv i Sorunda hembygdsförening och har guidade turer med ämnena arkeologi, historia och lokala författare. Jag tycker om promenader i naturen långt från allfarvägarna.

Jag är född i Nynäshamn, men flyttade till Västerhaninge 1960. Flyttade tillbaka till kommunen och Sorunda 1988. Släkten kommer från Sorunda och Ösmo långt tillbaka i tiden.

Jag har arbetat på alla kommunala bibliotek med början 1989, med några korta uppehåll. Främst på Ösmo bibliotek.

Jag valde att engagera mig i politiken eftersom jag tycker att det finns angelägna och viktiga frågor som är eftersatta i kommunen. Dessutom känner jag mig inte lyssnad på som invånare. Saknar närdemokrati. Jag valde Sorundanet, på grund av att jag anser det är det enda parti som driver våra lokala frågor på ett bra och ambitiöst sätt. Jag valde också Sorundanet eftersom jag anser att fördelningen av skattemedel landsbygd kontra tätort är snedfördelat, och SN driver den frågan. Liksom frågan angående vår mycket trafiköverbelastade väg 225. Jag valde Sorundanet för att de driver lokala frågor utan att vara bundna till en ideologi, vilket jag anser vara positivt i sammanhanget.

Jag brinner för omsorgsfrågor! Främst frågor som rör våra invånare med någon form av funktionsvariation. En eftersatt och utsatt grupp i samhället. Även för frågor gällande särskolan och dess verksamhet från ettan till och med gymnasiet. Är även intresserad av kulturfrågor. Kultur till alla kommundelar! För både barn och vuxna.