Hem Sorundanet Nynäshamns
kommunparti
Transparent Placeholder
Lise Hagen

Lise Hagen

Lise ingår i vår valberedning och bor på gården Ulvesta i Sorunda.

Hjärtefråga: Skola och omsorg.

Varför Sorundanet: Det är det parti jag tror har möjligheten att åstadkomma en förändring i vår kommun.

 


 

Några frågor till Lise...

 

Familj?

2 barn, hästar, hundar och katt.

Vad har du för intressen?

Hästar är mitt stora intresse. Förutom hästar, har vi hundar och katter. Jag är en sann djurvän och har förverkligat min dröm genom att flytta tillbaka till Nynäshamn för tre år sedan och driva en gård. Med många djur på gården så har jag inte så många lediga dagar. För ett par år sen började jag med yoga och det är väldigt bra för både kroppen och huvudet.

Är du uppvuxen i Nynäshamns Kommun eller har du flyttat hit?

Jag är uppvuxen i Haninge men som barn var jag mycket hos min mormor ute på Lisö. När jag var 20 år flyttade jag till Ösmo och bodde här i nästan 10 år. När min sambo och jag letade gård så var det naturligt att flytta tillbaka hit ut. För några år sedan köpte vi vår gård i Sorunda och jag tycker det är fantastiskt att vår dotter växer upp nära naturen och djuren.

Om du är inflyttad, varifrån och varför flyttade du till vår kommun?

Vi flyttade hit från Dalarö för att få leva på landet och driva en gård.

Vad jobbar du med idag?

Jag har drivit eget restaurangföretag i många år men har nu sålt verksamheten för att kunna satsa på nya projekt och utveckla gården.

Berätta om varför du valde att engagera dig inom politiken?

Jag vill förändra saker till det bättre och jag ser att det finns mycket som jag tror kan bli bättre i Nynäshamn. Vi har många utmaningar att ta tag i. För mig är det resultaten som räknas. Sorundanet Nynäshamn kommunparti är det parti jag tror har möjligheten att åstadkomma en förändring i vår kommun, det gäller att kunna arbeta på nya sätt. Med en större insyn och med fokus på demokratin så kommer medborgarna känna sig mer delaktiga och det kommer leda till en större delaktighet i vår kommun. Vi behöver arbeta gemensamt för att möta de utmaningar vi har framför oss.

Om du får möjlighet att bli förtroendevald, har du några speciella frågor du brinner för?

Jag tror att det är många med mig som tycker att skola och omsorg är det viktigaste frågorna och många som har barn i skolan och förskolan känner nog som jag ; vi behöver se till att våra barn får bästa möjliga förutsättningar att få en stabil grund att stå på. En lugn och trygg skolmiljö är något vi är skyldiga att ge våra barn. En fråga som jag som företagare och boende på på en gård på landet känner också är av största vikt är en levande landsbygd. Vi som bor här ute måste ha möjlighet att arbeta, antingen som anställda eller egna företagare och det ställer krav på tillgänglighet, service och infrastruktur. Men vårt behov av infrastruktur får inte ta över vårt samhälle. Idag känns som trafiken på väg 225 dikterar villkoren för oss som bor intill. Så ska det inte vara. Det är aldrig bilförarna som ska bestämma hastighetsbegränsningar eller inskränka vår rörelsefrihet till fots, cykel eller häst. Vi behöver se över hur trafiken på väg 225 och hur vi ska göra framöver avseende hastigheter och tung trafik.