Sorundanet symbol och logotyp banner!

Acke Rising

Ordförande

Telefon:

08-530 37 671 (arbete, dagtid)

E-post:

acke.rising @ sorundanet.se


Några frågor till Acke

Var bor Du?

Frölunda.

Familj?

Fru, 6 getter och ett par katter

Vad har du för intressen?

Sorunda hembygdsförening är ett stort intresse med alla vänner det för med sig. Gården och dess skötsel med dom fantastiska getterna av utrotningshotad Jämt-typ. Det är kul att bygga hus med allt vad det innebär vad gäller tankar på ett resurssnålt leverne. Sen blir det raka motsatsen med kontakterna in i motorsportsvärlden via mitt företag.

Är du uppvuxen i Nynäshamns kommun eller har du flyttat hit?

Född och delvis uppvuxen i kommunen. Familjen flyttade till Tumba 1959 mycket på grund av avsaknad av skolor i Nynäs. Började arbeta i Sorunda 1971 på FOA Grindsjön och vapen-forskade där till 1983. Under Foa-tiden så vaknade intresset för Sorunda via alla dom Sorundabor som jobbade där och hade mycket att berätta. Har bott i Sorunda sen tidigt 80-tal.

Vad jobbar du med idag?

Efter skolan så jobbade jag alltså på FOA Grindsjön med utveckling och provning av pansar och pansarbrytande ammunition i 12 år. Redan under gymnasietiden hade jag startat mitt eget företag och byggde upp det på all ledig tid under FOA-tiden. 1983 tog jag klivet ut till mitt eget företag ISR-MC AB som jag fortfarande driver. ISR är ett tillverkande företag med numera bromsar som huvudprodukt men vi utför oxå många utvecklingsuppdrag åt företag runt om i världen. Så nuförtiden exporterar vi även ettor och nollor.

Berätta om varför du valde att engagera dig inom politiken?

225:an var inkörsporten....... sedan efterhand insåg jag att det är mycket som är dåligt skött här och som företagare går det ju inte att komma förbi hur illa dom frågorna hanteras.

Om du får möjlighet att bli förtroendevald, har du några speciella frågor du brinner för?

Samhällsbyggnad.. är väl det korta svaret.