Sorundanet symbol och logotyp banner!
Parvane Ahmadi

Parvane Ahmadi

Telefon:

073-727 98 37

E-post:

parvane.ahmadi @ sorundanet.se


Några frågor vi ställde inför valet 2018

Var bor Du?

Norsbol i Nynäshamn.

Familj?

Två söner 28 och 26 år gamla.

Vad har du för intressen?

Mitt liv består av utmaningar! Om jag får "egentid", vilken händer väldigt sällan, älskar jag att promenera, läsa, dansa och pyssla i trädgården.

Är du uppvuxen i Nynäshamns kommun eller har du flyttat hit?

Jag är född i Iran och flydde till Sverige 1991.

Om du är inflyttad, varifrån och varför flyttade du till vår kommun?

I början, som flykting, bodde jag i en flyktingmottagning i Lesjöfors i Värmland. Efter några månader flyttade jag till Göteborg och bodde där i ca 9 år. I september 2001, efter en fruktansvärd skilsmässa, flyttade jag till Nynäshamn tillsammans med mina barn.

Vad jobbar du med?

Jag har jobbat inom näringslivet som egenföretagare, inom äldreomsorgen som undersköterska och arbetat med personer med olika funktionsvariationer som personlig assistent, personligt stöd och arbetsledare.

Berätta om varför du valde att engagera dig inom politiken?

Om man har förmågan ska man vara delaktig i samhällsfrågor och vara en samhällsförändrande kraft.

Jag har varit politiskt engagerad i hela mitt vuxna liv. Jag har fått betala ett högt pris för mitt och min familjs engagemang inom politiken. Att hjälpa andra har varit en stor del av mitt liv.

Vilka frågor brinner du för?

Genom att vara kommunpolitiker kan jag verkligen känna att jag bidrar till något viktigt. Om man har tur och jobbar hårt kan man få känna tillfredsställelsen i tydliga resultat av sitt och sina partikamraters arbete - resultat som gör livet bättre för människor.

Så mycket i denna fina kommun har gått snett, jag vill tillsammans med mina engagerade partikamrater göra en nystart i kommunen.

Mina speciella frågor som jag har mest erfarenhet av är "Omsorg" i sin helhet.

Nynäshamn kommun skall präglas av gemenskap, delaktighet och trygghet för alla, olika åldrar och med olika funktionsvariationer. Alla ska känna sig behövda. Den sociala strukturen ska präglas av öppenhet och omtanke.