Sorundanet symbol och logotyp banner!

 

Jan-Erik Ljusberg, pol.mag, Natvik

Jan-Erik Ljusberg

#3 på Sorundanet Nynäshamns kommunpartis valsedel.

Var bor Du?

Jag bor i Natviksområdet i Nynäshamns stad.

Familj?

Fru och utflugna barn

Vad har du för intressen?

Läser mycket, lyssnar på musik och pysslar i trädgården.

Är du uppvuxen i Nynäshamns kommun eller har du flyttat hit?

Min farfar flyttade hit under första världskriget, pappa föddes i gamla apotekshuset. Jag är född, uppvuxen och har gått i skola här. Det fanns inget gymnasium i Nynäshamn då så mina gymnasie- och universitetsstudier skedde i Stockholm.

Vad jobbar du med?

Jag har arbetat 40 år i olika statliga myndigheter, främst med konsument-, konkurrens-, upphandlings- och forskningsfrågor. De sista 10 åren innan pensionering var jag stf. generaldirektör på Konkurrensverket. Har pendlat från Nynäshamn, 20 år med tåg och 20 år med bil.

Berätta om varför du valde att engagera dig inom politiken?

Jag har nu fått tid att ägna tid åt samhällsfrågor och politik. Ju mer jag läste på och ställde frågor om lokalpolitiken, ju mer förvånad och upprörd blev jag. Efter att ha tagit del av det arbete som SN utfört i kommunfullmäktig blev jag imponerad. Övriga partiers arbete blev jag besviken på. Så mycket i denna fina kommun har gått snett, jag vill göra något åt det.

Om du får möjlighet att bli förtroendevald, har du några speciella frågor du brinner för?

Med lång och bred erfarenhet av att leda och styra myndigheter ser jag fram emot att kunna bidra till att kommunen styrs mot uppföljbara mål, har planer som följs upp. Det behövs städas upp på många områden i kommunen.