HemSorundanet Nynäshamns Transparent Placeholder
kommunparti

Insändare
NynäshamnsPosten

Västerby 2024-08-26

Åtgärder på 225:an under 2025

Acke Rising, Sorundanet Nynäshamns Kommunparti, skriver om planerade åtgärder på väg 225

 

Bilden visar Nynäshamnspostens logotyp Läs insändaren i Nynäs­hamnsPosten

 

Med anledning av dom två insändarna från KD och SN om väg 225 så tänkte jag följa upp med lite fakta. Trafikverket planerar att på tre punkter vidta åtgärder på väg 225 under 2025. Jag citerar Trafikverket:

1. NYBLEVÄGEN
Korsningen Nyblevägen/väg 225 planeras skalas ner i storlek och utformas för hastigheten 50km/t vilket kommer att skapa förutsättningar att minska kapacitetsproblemen på Nyblevägen.

2. MARIA BARKMANS VÄG
Korsningen Maria Barkmans väg/väg 225 kommer utformas för att åstadkomma dämpade hastigheter, vilket väntas förbättra kapaciteten och trafiksäkerheten.

3. FRÖLUNDA
På väg 225 genom Frölunda kommer enklare gångbanor till och från busshållplatslägen och gångpassager genomföras för att underlätta för gångtrafikanter att att korsa vägbanan.

För samtliga tre gäller att entreprenörskontraktet har upphandlats och preliminär byggstart blir under 2025.

Så vi är tydligen inte helt bortglömda även om den värsta problempunkten Porthus ännu inte finns med i någon plan. För Porthus vore det bra om alla som kan trycker på om en minskning till 50km/t vilket ju inte är en stor kostnad och borde inte bli allt för mycket huvudbry om byråkratiska spetsfundigheter för Trafikverket. Eftersom det ju har skett en sådan sänkning vid Rosenhill så borde samma kunna gälla vid Porthus.

Jag blir lite orolig för ordvalet ”preliminär” byggstart. Erfarenheten har visat att det är ett väldigt stort glapp mellan planer och verkstad hos Trafikverket. Glädjande för alla som jobbat för och önskat sig GC-väg längs väg 225 är det lilla embryo till en sådan som nämns i planen för Frölunda. Tröst för ett tigerhjärta.....

Acke Rising
för
Sorundanet Nynäshamns kommunparti