HemSorundanet Nynäshamns Transparent Placeholder
kommunparti

Barn- och utbildningsnämnden
Nynäshamns kommun

Västerby 2024-05-29

Särskilt yttrande gällande Kriterier för barn- och utbildningsnämndens priser till elever och pedagoger

Bakgrund

Förvaltningen fick i uppdrag av Barn- och utbildningsnämnden (2023-10-25 § 106) utifrån ett ordförandeförslag att se över förutsättningar för att etablera priser och stipendier inom nämndens ansvarsområden. Förvaltningen har tagit fram förslag till etablering av priser till elever och pedagoger samt kriterier för priserna. I förslaget framgår summor, grundkriterier för beslut samt att priserna gäller både kommunala och fristående verksamheter i Nynäshamns kommun. Till det pedagogiska priset ska en jury bestående av en blandning av förtroendevalda och tjänstepersoner utse vinnare utifrån nomineringar på webben. Förvaltningen föreslår att prisutdelning sker varje år, med start i år.

Sorundanet Nynäshamns kommunparti är inte emot förslaget om att instifta priser till elever och pedagoger, men vi bedömer att kriterierna i förslaget inte är tillräckligt genomarbetade, vilket kan skapa orättvisa och besvikelser i stället för motivation och uppmuntran.Vi anser att bland annat följande behöver utredas närmare före genomförandet:

Yrkande

Vi yrkar avslag till förvaltningens förslag till beslut:

  1. Barn- och utbildningsnämnden beslutar att inrätta priser till elever och pedagoger inom förskola, grundskola och anpassad skola i Nynäshamns kommun
     
  2. Barn- och utbildningsnämnden antar kriterier för barn- och utbildningsnämndens priser till elever och pedagoger inom förskola, grundskola och anpassad grundskola i Nynäshamns kommun.

För Sorundanet Nynäshamns kommunparti

 

 

Lena Dafgård
Ledamot i Kommunfullmäktige

 


Läs som PDF

Hämta och läs som PDF Här kan Du hämta hela dokumentet som PDF-fil… (läs mer)