Hem Sorundanet Nynäshamns
kommunparti
Transparent Placeholder

 

Många ord men få riktiga förslag från SD om skolan

 

Bilden visar NP:s logotyp Läs insändaren i Nynäs­hamnsPosten 2024-01-25

 

Svar på insändaren ”Ett paradigmskifte i skolan – vänsterflummeri ska bort” av Johann Wolf (SD).

Efter 45 år som lärare, 7-9 och speciallärare, så blir jag alltid misstänksam när jag läser insändare och artiklar som den du skriver Johann Wolf. På 45 år hinner det från politikerhåll bli ganska många trumvirvlar om att nu minsann ska skolan göra en helomvändning till att bli den bästa!

Hur tänker du? Vilka förslag har du? Vilka verktyg ska vi lärare få för att nå fram till det du vill uppnå? Skolministern har upprepade gånger fastställt samma agenda som du, men vad jag efterlyser är handling!

Hur tänker ni om föräldraansvaret? Många av problemen finns redan när barnet kommer till förskolan. Hur tänker ni kring de bristfälliga läskunskaperna hos eleverna? Ska fler behöriga lärare anställas? Hur ser ni på problemet att behöriga lärare inte finns i den utsträckning som behövs? Hur tänker ni runt skolpengen? Den ligger som en blöt filt över skolan och konkurrensen skolor emellan.

Budget i balans? Kan skolan helt plötsligt få kosta mer? Blir det äntligen fritt att köpa läroböcker och materiel till undervisningen?

Jag har levt under sparbeting under i stort sett hela min lärarkarriär (oavsett regeringar). Jag har många tankar kring skola , och är naturligtvis glad över att det nu äntligen kanske det blir en förändring för elever och personal.

Kom med riktiga förslag och lösningar, inte bara stora ord som jag tycker att din insändare är full av Johann Wolf. Nu är det dags för handling!

Åse Hermansson