Sorundanet Nynäshamns kommunparti - vår symbol är en solros - en ros utan taggar!

Västerby 2020-09-09

Pressmeddelande

Jan-Erik Ljusberg väljer att bli politisk vilde

Vi tackar för den här tiden

Igår, tisdag den 8 september 2020, meddelade Jan-Erik Ljusberg att han lämnar Sorundanet Nynäshamns kommunparti.

Jan-Erik har varit en del i vår framgång. Han bidrog med 50 personröster av våra totalt 1 696 röster, dvs 2,95%. Vi är efter valet 2018 fjärde största parti i vår kommun. I Nynäshamns stad ökade vi med 108%, i Ösmo ökade vi med 81% och i Sorunda med 31%.

Jan-Erik fick efter eget önskemål en hög placering på Sorundanet Nynäshamns kommunpartis valsedel. Andra medlemmar släppte lojalt fram honom till plats nummer tre. Tack vare detta fick han ett av våra fyra mandat i Kommunfullmäktige. Dessutom förhandlade vi fram en vice ordförandepost på två år och en ordförandepost på två år i Södertörns Upphandlingsnämnd samt en plats i styrelsen för AB Nynäshamnsbostäder till honom.

”Jag har mitt i mandatperioden efter noggrant övervägande valt att lämna Sorundanet. Jag kommer att fortsätta mina politiska uppdrag och driva de frågor jag ställde mig bakom vid valet och det som jag lovade mina väljare. De viktigaste skälen till att jag lämnar SN är att jag anser partiet successivt fjärmat sig från att vara ett parti för hela kommunen samt att brytningen med Alliansen i Nynäshamn var och är olycklig.”

Självklart förväntade vi oss att Jan-Erik skulle lämna tillbaka de uppdrag han fått av väljarna och Sorundanet Nynäshamns kommunparti om han valde att lämna oss. Han har dock valt att behålla de uppdrag han fått av väljarna och av oss. Detta gör honom till en så kallad “politisk vilde”. Det innebär att osäkerheten för väljarna ökar, eftersom det är oklart hur Jan-Erik kommer att rösta. Vi hade hellre sett att han stannat kvar och tillsammans med oss drivit de frågor våra väljare röstade för.

Vi beklagar att Jan-Erik har valt att avsluta sitt medlemskap. Han var en stor tillgång i valrörelsen 2018. Vi tackar för den här tiden och hoppas att han i framtiden kommer rösta enligt alla våra väljares förväntningar.

För mer information

Var god kontakta Lena Dafgård eller Per Ranch för mer information.

Lena Dafgård

Partiledare / gruppledare Lena Dafgård, lena.dafgard @ sorundanet.se

Per Ranch

Vice gruppledare Per Ranch, per.ranch @ sorundanet.se