Hem Sorundanet Nynäshamns
kommunparti
Transparent Placeholder

Sammanställning från samråd angående inert-deponi inom fastigheten Torp 14:1

Offentligt samrådsmöte hölls i Fagervikskolans matsal den 7 april 2016.

27 personer deltog på samrådsmötet, se deltagarförteckning i bilaga 1. Mötet inleddes med att Ragnhild Karlsson NCC Teknik och Lennart Sundin från NCC Industry presenterade sig och hälsade samtliga välkomna.

Ragnhild Karlsson beskrev den planerade verksametens omfattning och lokalisering och beskrev även typ av massor som ska tas emot och platsen varifrån de kommer och kopplingen till Norviksprojektet, se presentation i bilaga 2. Frågor ställdes under hand. Nedan har de frågor och synpunkter framfördes på mötet markerats med kursiv stil. NCCs åtgärder anges i anslutning till respektive fråga.

Väg 225 har redan idag hög trafikbelastning av lastbilar. Det kommer bli ännu större belastning då Norviks hamn byggs. En stor del av den tunga trafiken ska inte till Stockholm utan t ex Norge och väljer att ansluta till europavägarna vid Södertälje. Trafikverket har inte några kända planer på att åtgärda väg 225 för att möta den ökade lastbilstrafiken. I miljökonsekvensbeskrivningen (MKB) som ska följa ansökan om tillstånd bör andelen tunga transporter till deponin beskrivas i förhållande till övrig tung trafik på väg 225.

Läs hela protokollet som PDF

Hämta och läs som PDF Här kan Du hämta hela protokollet som PDF-fil… (läs mer)